24042017 ΔΤ Συνάντηση Υπουργου ΜεΠο με Υφυπ Εσωτερικων Σλοβενιας

Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Μουζάλας υποδέχθηκε στην Αθήνα, το Σλοβένο Υφυπουργό Εσωτερικών  κ. Boštjan Šefic.

Κατά τη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο και εποικοδομητικό κλίμα, έγινε ανασκόπηση της πορείας αντιμετώπισης του μεταναστευτικού - προσφυγικού ζητήματος από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ακόμη, διαπιστώθηκε ταύτιση απόψεων ως προς την ανάγκη διαχείρισης των ζητημάτων σε ευρωπαϊκό επίπεδο από όλα τα κράτη – μέλη  της Ε.Ε., καθώς κοινή θέση είναι ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένα σύνολο κρατών.

Οι δύο άνδρες εστίασαν στην ανάγκη δημιουργίας ενός ευρωπαϊκού μηχανισμού επιστροφών.  Παράλληλα, ο κ. Šefic εξέφρασε τη θετική στάση της κυβέρνησής του σχετικά με το πρόγραμμα μετεγκατάστασης προσφύγων από την Ελλάδα, τόσο προς την Σλοβενία, όσο και προς  τις υπόλοιπες χώρες της Ένωσης.

Τέλος, οι δύο Υπουργοί επισκέφθηκαν το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στο Σχιστό, όπου διαπίστωσαν από κοινού την πρόοδο που έχει συντελεστεί στις συνθήκες διαβίωσης και τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό. 

Κατεβάστε το αρχείο πατώντας εδώ