Συνάντηση ΥΜΕΠΟ Δ. Βίτσα με Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απ. Κατσιφάρα και φορείς της Αχαΐας

10 Μαΐου 2018

Απόστολο Κατσιφάρα και φορείς της Αχαΐας

Ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας, πραγματοποίησε σήμερα συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Απόστολο Κατσιφάρα, τους Αντιπεριφερειάρχες Γρηγόρη Αλεξόπουλο και Δημήτρη Δριβίλα, τους Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου Πατρέων, Τουλγαρίδη Θεόδωρο και Αξιώτη Βικτώρια, καθώς και με εκπροσώπους φορέων της Αχαΐας.

 

Κατά τη συνάντηση, στην οποία παρέστη και ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής, Μιλτιάδης Κλάπας, έγινε γόνιμη ανταλλαγή απόψεων και εκτενής ενημέρωση σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στην πόλη και το λιμάνι της Πάτρας.

Ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας, σημείωσε ότι υλοποιείται ήδη ο κυβερνητικός σχεδιασμός για την εκκένωση των πρόχειρων χώρων στους οποίους στεγάζονται πρόσφυγες και μετανάστες στην περιοχή της Αχαϊκής Πρωτεύουσας. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι έχουν ήδη μεταφερθεί σε δομές φιλοξενίας 270 άτομα και στόχος είναι το συντομότερο δυνατό να μεταφερθεί το σύνολο αυτών των ανθρώπων.

Ο Δημήτρης Βίτσας σημείωσε πως είναι απαραίτητη η περιφρούρηση των χώρων μετά την εκκένωσή τους, ενώ τόνισε ότι το ΥΜΕΠΟ στηρίζει τις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας και του Δήμου για την μετέπειτα αξιοποίηση των χώρων αυτών.

Ακόμη, ο Υπουργός ανέφερε ότι παρακολουθεί στενά την υλοποίηση των έργων που θα καταστήσουν το λιμάνι της Πάτρας ασφαλές, υποσχέθηκε ότι θα βρίσκεται κοντά στην τοπική κοινωνία και απεδέχθη πρόταση του Περιφερειάρχη να επισκεφθεί την πόλη.