Συνάντηση ΥΜΕΠΟ Δ. Βίτσα με Δήμαρχο Αθηναίων Γ. Καμίνη

24 Μαΐου 2018

Ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας, υποδέχθηκε σήμερα τον Δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, με τον οποίο συζήτησαν μια σειρά θεμάτων γύρω από τη διαχείριση του προσφυγικού – μεταναστευτικού και τη σημαντική συμβολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε αυτά. 

 

Ο Δημήτρης Βίτσας ενημέρωσε τον Δήμαρχο Αθηναίων σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση, τις προτεραιότητες της πολιτικής του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, τις ροές προσφύγων και μεταναστών, τις διεθνείς πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί και τα προγράμματα ένταξης που υλοποιούνται και πρόκειται να υλοποιηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα.

 

Ο Υπουργός ευχαρίστησε τον Δήμαρχο της πρωτεύουσας για τη μέχρι σήμερα συμβολή του Δήμου Αθηναίων και τόνισε ότι η συνεισφορά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης υπήρξε εξ αρχής και παραμένει κρίσιμος παράγων για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του προσφυγικού – μεταναστευτικού ζητήματος.

 

Ακόμη, συζητήθηκαν τρόποι συνέχισης και εμβάθυνσης της ήδη εμπεδωμένης συνεργασίας ανάμεσα στο ΥΜΕΠΟ και τον Δήμο Αθηναίων.