Οι κοινές προκλήσεις απαιτούν κοινές προσπάθειες και κοινές λύσεις

Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2019

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Γ. Κουμουτσάκος είχε σήμερα συνάντηση με τον Επικεφαλής-Εκτελεστικό Διευθυντή του Οργανισμού της Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής - Frontex, κ. Fabrice Leggeri. Τον κ. Leggeri συνόδευε ο Επικεφαλής της Frontex στην Ελλάδα, κ. Γρηγόριος Αποστόλου.

Στη συζήτηση που έγινε σε ιδιαίτερα παραγωγικό κλίμα συνεργασίας, ο κ. Κουμουτσάκος αναφέρθηκε εκτενώς στην κατάσταση που αντιμετωπίζει η χώρα, τονίζοντας ιδιαίτερα την ισχυρή τάση αύξησης των μεταναστευτικών ροών προς την Ελλάδα που είναι χώρα- σύνορο της Ευρώπης στην κρίσιμη ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.

Ο κ. Κουμουτσάκος υπογράμμισε επίσης ότι η Ελλάδα έχει εξαντλήσει τις δυνατότητές της και ότι η στήριξη της ΕΕ, των κρατών-μελών και της  Frontex είναι αναγκαία και προς το κοινό όφελος.

Οι κοινές προκλήσεις απαιτούν κοινές προσπάθειες και κοινές λύσεις”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουμουτσάκος.

Στη συνάντηση αναζητήθηκαν τρόποι και κατετέθησαν προτάσεις για την επιχειρησιακή ενίσχυση της συνεργασίας της Frontex με τις ελληνικές αρχές  στην αντιμετώπιση του κρίσιμου μεταναστευτικού/προσφυγικού ζητήματος, για την οποία ο κ. Κουμουτσάκος ευχαρίστησε τον Επικεφαλής της Frontex.